לכלול קמח ושמרים במכירת חמץ

שאלה:

שלום רב.
האם בימים הללו מותר לקנות קמח ושמרים ולמכור במכירת חמץ
תודה

תשובה:

שלום וברכה לכתחילה לא כדאי למכור חמץ גמור, אמנם לגבי קמח יש ויכוח גדול אם הוא בחזקת חמץ גמור, יותר נוטה לומר שאינו חמץ כיון שהלתיתה בזמנינו מאוד מהירה ומיד אחר כך מייבשים את החיטים היטב, לכן אם אתה רואה בכך צורך מיוחד זה אפשרי. שמרים [לא שאור אלא סינטטים רגילים] אינם חמץ וגם אותם ניתן לכלול במכירה. בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי פעם מיהודי מסויים (קנאי) שהוא לא סומך על מכירת-חמץ של החנויות מי יודע דרך איזה רב מכרו (אולי ציוני?) ומי יודע אם הגוי באמת מבין את התהליך ומי יודע אם הוא עשה את כל הקנינים והחומרות ומי יודע אם אותו רב קנה חזרה לפני זמן ר"ת. ולכן הוא רוכש כמות חמץ שתספיק לו לשבועות מס' עד האספקה החדשה ומוכר אצל הרב "הכי הכי" שברור שימכור כמו שצריך לגוי מהודר ומיוחס ויקנה חזרה רק לאחר צה"כ דר"ת

  2. אלו שטויות והבלים… שכן להצד שיש בעיה כל שהיא במכירה [גם של הרב הכי הכי, הערבי אף פעם לא הכי הכי ובכלל יש ספקות בכל תקפות המכירה] הרי הוא עובר באיסור תורה של לא יראה לך חמץ, ואילו לגבי חמץ אחרי פסח יש כל כך הרבה סברות להקל… הרי מדובר רק בקנס דרבנן לאדם שלא נהג כדין, ומי שמכר חמצו הרי ודאי נהג כדין, וכן בכל מקרה של ספק הרי זה ספק דרבנן וכו', כך שזו ממש טעות.