תשלום בגין שפשוף רכב

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול אם שיפשפתי רכב כשיצאתי מהחניה ולא גרמתי להפחתת ערכו (היה שרוט בעוד מקומות והשפשוף היה קטן יחסית) מה הדין?

לקחתי את מספר הרכב שיהיה
ואני פונה לכאן לשאול מה הדין.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה, יש לבחון את סוג השריטה ואת סוג הרכב, אם הרכב חדש והשריטה משמעותית, ומקובל להוציא הוצאות כדי לתקן את השריטה, חייב המזיק לשלם עבור תיקון השריטה. אם הרכב מסוג ישן, או השריטה קטנה ולא משמעותית, ולא מקובל להוציא הוצאות גדולות כדי לתקן נזק כזה, אין המזיק חייב לשלם על הנזק. ועליו לשלם את ירידת הערך של הרכב. ואם לא מקובל לתקן את השריטה וגם אין ירידת ערך – פטור המזיק לגמרי. בהצלחה.

מקורות:

ראה חזו"א ב"ק סימן ו אות ג שכתב שחפר בשדה חברו חפירות ואין דרך להוציא הוצאה מרובה כדי למלאות את החפירות, אלא הדרך לסבול, אין לחייב את המזיק לשלם הוצאות למלאות את החפירות. אלא ישלם תשלום של ירידת ערך. ואם אין ירידת ערך – פטור המזיק לגמרי.