חלמתי שאכלתי אצל סבתי ז"ל שפע של מאכלים

שאלה:

מה פירוש החלום כשאתה אוכל בביתו של המת שפע של מאכלים. והמת יושב שם ומאכיל תינוקת

תשובה:

זה בא לרמז לנו, שכאן בעולם הזה סבתא עזרה לנו מאוד ותמיד נתנה לנו שפע, ואילו עכשיו היא זקוקה לנו! עתה היא לא יכולה לאסוף זכויות עוד, והדבר היחיד שגורם לה לעילוי נשמה נוסף הוא שצאצאיה עושים מצוות ומתחזקים לעילוי נשמתה! וכך גם היא רוצה שנחנך את ילדינו להמשיך ולעשות מצוות בשפע רב לעילוי נשמתה, ללכת בדרכה. ועי' בגמ' בברכות דף נה, ב "א"ר ביזנא בר זבדא א"ר עקיבא א"ר פנדא א"ר נחום א"ר בירים משום זקן אחד ומנו ר' בנאה עשרים וארבעה פותרי חלומות היו בירושלים פעם אחת חלמתי חלום והלכתי אצל כולם ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה וכולם נתקיימו בי לקיים מה שנאמר כל החלומות הולכים אחר הפה אטו כל החלומות הולכים אחר הפה קרא הוא אין וכדרבי אלעזר דא"ר אלעזר מנין שכל החלומות הולכין אחר הפה שנאמר (בראשית מא, יג) ויהי כאשר פתר לנו כן היה אמר רבא והוא דמפשר ליה מעין חלמיה שנאמר (בראשית מא, יב) איש כחלומו פתר (בראשית מ, טז)" בשורות טובות