תפילות במניין בימי ממגיפת הקורונה

שאלה:

לכבוד הרב שלום.
אני רוצה ללכת לתפילות במניין ויש לי אפשרות ללכת למניינים מצומצמים אבל אבי שהוא בגיל 60 ואדם מבוגר,הוא טוען שהוא בקבוצת סיכון בגלל המצב עם הנגיף היום כידוע והוא מפחד ודורש שכמה שפחות נסכן את עצמנו ואותו,אז מה אני צריך לעשות כבודו,האם ללכת לתפילות במניין או להתפלל יחיד ולהקשיב לאבי שמפחד ודורש ממני להישאר בבית (אנחנו דתיים שומרים תורה ומצוות בבית כל המשפחה ב״ה)

תשובה:

תשאר בבית ותתפלל ביחידות, מכוון שאתה בא במגע עם אדם בקבוצת סיכון. בשורות טובות. אצרף את מכתב רבני רמת שלמה שקבעו זאת: קריאה דחופה, לרגל המצב החמור בהתפשטות מגפת הקורונה ה"י שכבר הפילה חללים רבים במותם של אלפים רבים בעולם, יש להתחזק בהתמדת לימוד התורה ותפילה, ולא לתת למצב העולם לרפות ידינו מעיקר חיינו. לאור התרעת המומחים ודעתם פה אחד כי על פי מצב ההתפשטות בארה"ק כל התקהלות בציבור היא סכנה ממשית לחייהם של אנשים ולבריאותם של רבבות, וכי לדעתם יש למעט ככל האפשר ביציאה מהבית, וק"ו שלא להיקהל בציבור כלל. קוראים אנו לכל תושבי שכונתנו היקרים ולכל גבאי בתי הכנסת לציית להוראות המומחים בכל חומר הדבר ולעשות בזה כל התלוי בהשתדלותנו למנוע התפשטות המגפה. זקנים ובעלי מחלות רקע הכלולים עפ"י הגדרת המומחים בקבוצות הסיכון יתפללו וילמדו בביתם ולא יסתכנו בהליכה למניין כלל. כל מנייני התפילות בימות החול ובשב"ק )כולל תפילות שחרית ומוסף( – יתקיימו בחצרות הבתים ובחדרי מדרגות במניינים מצומצמים של עשרה אנשים קריאת התורה: גבאי בתי הכנסת ישקדו במידת האפשר בלבד על פתרון לקיום תקנת קריאת התורה לגברים )ללא ילדים!( בכל קהילה על פי שיקול הדעת באופן המותאם לצרכיה, ובתנאי קודם למעשה!שלא יעברו הקהל את סך האנשים המותר בקיבוץ אחד עפ"י הנחיות הרופאים ומשרד הבריאות. אחים יקרים! חושו נא! לבל נמיט עלינו ועל כלל יושבי ארה"ק אסון ושפיכות דמים ח"ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1