לתרומות לחץ כאן

קידום מכירות בשיטת פרסום מוטעית

שאלה:

אחדשה"ט
בעניין קידום מכירות שנותנים ללקוח חדש ו/או לכלל הלקוחות הטבות שונות בקירטריונים שונים.
מטרת ההטבות לכאורה לעודד קנייה ו/או שימוש מקסימלי בשירות ובכך לשרת את מטרתם השיווקית ואת האינטרסים הכלכליים שלהם לעיתים זה נוגד את האינטרס הכלכלי של הלקוח לעיתים לא, מה שבטוח שמבחינתם הלקוח ידאג לטובתו והם יציעו ויפתו כרצונם. הן בשביל לדוג לקוחות הן בשל תחרות עסקית.
עו"ד או מקדם מכירות שקורא ומכיר את האותיות הקטנות והקירטריונים והשטיקים שלהם יכול להשיג על ידי עמידה דקדקנית בכללים והתאמת הסיטואציה של הלקוח/חבר/עצמו הטבות מרחיקות לכת עד כדי כך שחברות גדולות כמו חברות אשראי/ מרכזי קניות ותאגידים יצאו מכליהם. הכל על פי הכללים שלהם. אבל לא על פי הכוונה שלהם.
כי הם לא מתכוונים שינצלו את ההטבה שלהם באופן דרקוני אלא רק שהם ינצלו ויפתו את הלקוחות באופן הזה. ואחר כך ישאר אצלם וכדו'
כככל אנו רואים שלתאגידים וכוחות שוק חזקים יש את הרשות לפרסם. לפתות. לגרור את הציבור לאן שהם רוצים מבחינה כלכלית ואילו לאיש הקטן אין את הזכות לנצל את המבצעים עד תומם. בזה הוא נחשב כלא מוסרי. נצלן. ושאר מידות לא נעימות.
השאלה כאן היא מכמה פנים.
1. האם יש איסור לעשות זאת? א. מצד מידה רעה של נצלנות/חמדה/חילול ד' ועוד אם יש.
ב. מצד גזל, שזאת לא הייתה כוונתם וזה סוחט אותם ומכעיס אותם מאד.
2. מכיוון שהפעולות נעשות על פי הכללים שהם קובעים והם מנסים לגרור ולגרום לציבור ל"רצות דברים" שגם זה חוסר תם לב. וגורר מידות של חמדה. הרגל למותרות. אי הסתפקות במועט. בזבוז זמן. הסחת דעת מכל הפרסומות. וניצול דעת הפרט. אז לחיי…
או שעל הפרט להרכין ראש ולהסחף כמו עדר אחרי מובלי דעת ומעצבי דעת וכיס הקהל..
מהבחינה המוסרית. ההלכתית. של כל הצדדים

תשובה:

שלום וברכה, אם למפרסמים יש יכולת לפרסם בצורה חד צדדית – להם מותר לרצות שיבואו אליהם, אבל ללקוחות אסור להתייחס לכתוב בצורה מדוקדקת, הרי שבפרסום כזה יש איסור של גנבת דעת, שהם משווקים פרסומות שמטעים את הלקוחות. על כן פרסומות שמפרסמות הטבות ללקוחות, מותר לדקדק בכתוב ולחייב אותם במה שהם כותבים. אם זה משמעות משפטית, ולא ברור שכך כתוב, וברור שלא התכוונו בזה לא נוכל לחייב אותם על פי הלכה. אבל דברים שכתובים באותיות קטנות, ברור שניתן לכפות אותם בכך, ואין על זה איסור גזל. בהצלחה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל