צמצום מנות החתונה בעקבות הקורונה

שאלה:

בס"ד
שלום, ערב לפני החתונה חל החוק שאסור יותר ממאה איש, האולם אמר לנו שעד הבוקר נודיע לו כמה מנות, בבוקר הצד של הכלה סגר איתו על 120 מנות +40 רזרבה, בסוף החתונה האולם טען שהיו 170 מנות, ומפני שההזמנה המקורית הייתה 280 מנות הוא רצה שנשלם לו 110 מנות פחות עלות מזון שעולה לו לדוגמא אם המנה עולה 125 ש"ח מתוכה עולה לו 40 ש"
ורצה שנשלם 110 כפול 85 , וטענתו שיש לו עלויות על השכרת האולם, השאלה שלי האם הצדק איתו או שכדאי לי להזמין אותו לדין תורה, מדובר על הפרש של 7500 ש"ח ,ובפרט שביטלנו את כל המוזמנים, והשארנו את החברים והחברות, של החתן והכלה , כך שלא כיסינו רבע מהחתונה, גם שהוא חילק את האולם לחצי עם מחיצה מלאה , ולא אמר לנו את שיש אפשרות כזאת, ז"א שיכולנו להזמין 200 מוזמנים,

תשובה:

שלום וברכה, הצמצום של האירוע נחשב למכת מדינה. ולכן אינו יכול לגבות תשלום עבור המנות שלא הוזמנו ולא עבור הרווח שנמנע ממנו. ויש הסוברים שבמכת מדינה ההפסד חל על שניהם, ולכן צריך לשלם חצי מהרווח שנמנע. לכן כדאי שתפנו לבית דין כדי שיפסקו האם חייבים וכמה חייבים לשלם בגין צמצום האירוע. בהצלחה.