לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגעלת כוסות זכוכית שהיו בשימוש בחום

שאלה:

שלום
רציתי לדעת האם אפשר להגעיל לפסח כוסות זכוכית שמדתמשים בהם לתה. כלומר שהם בשימוש בחום בשונה מכוסות זכוכית לשתייה קרה

תשובה:

  למנהג הספרדים לא צריך הגעלה לאותם הכוסות ומספיק רק ניקיון יסודי [במידה וזה זכוכית נטו לא פורצלן או חרסינה וכדומה] ולמנהג בני אשכנז לא מועילה כלל הגעלה ואין להשתמש בפסח. מקורות: דעת השו”ע או”ח סי’ תנא סעי’ כו שכלי זכוכית אינם בולעים ואינם טעונים הגעלה [ולכן צריך רק ניקיון יסודי, להוציא כל חשש חמץ דבוק] וכך נהגו בני ספרד נוהגים על פי פסקיו, כמבואר בשו”ת ישכיל עבדי ח”ה יו”ד סי’ יג, ושו”ת יביע אומר ח”ד יו”ד סי’ ה, וראה שם שמקילים בזה אף לגבי פסח [אולם יש מבני ספרד שנהגו להחמיר בפסח למלאותם במים שלושה ימים ולהחליף את המים כל 24 שעות]. אולם, הרמ”א שם כתב שדינם ככלי חרס שלא מועילה להם הגעלה. מנהג בני אשכנז להחמיר כמו הרמ”א בפסח, אולם לענין שאר איסורים [כל שאר איסורי תערובות בכלי זכוכית שלא בחמץ בפסח] מקילים שמועילה לכלים אלו הגעלה, כמבואר בשדי חמד אסיפת דינם מערכת ה, שו”ת ציץ אליעזר ח”ח סי’ כ, וע”ע במשנה ברורה סי’ תנא שם.