נדר שלא לעשן

שאלה:

האם מותר לידור לא לעשן,
[כבר נדרתי, ואני עומד בזה בסייעתא דשמיא בכל הכח, ויש ששמעו זאת ואמרו לי שיש בזה איסור, וברצוני לדעת האם עברתי איסור ואולי כדאי לי להתיר את זה.
בנוסף מכיון שאני יודע שנדר על מעשה לא חל מדאורייתא אסרתי ביתי בקונם לענין כניסה, אם אני יעשן, ובאופן זה הנדר הוא על חפצא ומאידך גם אם אעשן לא אעבור על הנדר עד שאכנס לביתי ואוכל להתירו בינתיים.
בנוסף הוספתי שהנדר הוא רק אם אעשן במזיד בלא טעות או שכחה.]
אשמח אם תתנו לי מקורות פשוטים שאוכל לדעת תשובה מדויקת ופשוטה על סגנון נדר כזה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה אין איסור לנדור לזרז עצמו במצוה, ואדרבה הגמרא משבחת באופן עקרוני הנהגה כזו [ראה נדרים ח א], והרי ודאי מצוה רבה היא שלא לעשן, אלא שלפי המציאות היום היא הנהגה פסולה ושגויה, כי אנחנו אנשים חלשים ועשויים מאוד לעבור חלילה על הנדר, אחרי שנדרת הנדר חל וחובה עליך לקיימו. שנדע רק טוב.