מזלג בשרי בחלבי

שאלה:

שלום
מזלג מתכת נקי שמשתמשים בו להשקיע או פרווה בדרכ, שנגע בשוקולד חלבי – בטעות הילד תחב את המזלג בשוקולד מוצק ואחרי שהכניס את זה לפה ניקינו את המזלג בטישיו והילד שם את המזלג שוב על צלחת שהיא לשימוש בשרי בדרכ. מה הדין של המזלג והצלחת.
תודה רבה

תשובה:

כיון שכל השימוש שלו בו היה במאכלים קרים, והוא לא בלע חלבי חם, אין כל בעיה, רק לשטוף טוב ולא קינוח בטישיו לבד.