החזר כספי בביטול טיסות עקב הקורונה

שאלה:

שלום וברכה
קניתי כרטיסי טיסה לחול דרך סוכן. והטיסה בוטלה עקב הקורונה. חברת התעופה הודיע במכתב רשמי באתר שלה שכל הנוסעים יקבלו החזר כספי מלא היות ביטול הטיסה. אלו שהזמינו דרכם יקבלו את ההחזר אוטומטית וכי אלו שהזמינו דרך סוכן שיפנו אליו לכך.
התקשרנו לסוכן וטוען שחברת התעופה אומרת כי תתן רק זיכוי ולא החזר. ביררנו אצל חברים שגם היינו לטוס אתנו. ואמרו שמדובר בהחזר כספי ממש ולא זיכוי. ככתוב באתר. בקיצור לא רוצים להחזיר לנו כספנו. האם הם חייבים על כך. ומה עושים.

תשובה:

שלום וברכה, קשה לי להאמין שחברת תעופה מחזירה זיכוי ולא מחזירה את הכסף. ואם החברת תעופה מחזירה החזר כספי חייב הסוכן להחזיר את כל התשלום ללקוחות. ולכן עליכם לברר בחברת תעופה אם דבריו של הסוכן אמתיים. ואם הסוכן מקבל החזר כספי יש לתבוע אותו. בהצלחה.