הוצאת ספר תורה מבית הכנסת לשימוש חד פעמי בימי הקורונה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
בעקבות המצב, אנחנו מתפללים ברחבה מקורה בין שתי בניינים מנחה ומעריב, אנחנו רוצים להתפלל בשבת,
האם אפשר להביא ספר תורה ולהחזירו ביום ראשון?
אם כן, איפה מאחסנים אותו בדירה, אנחנו חוששים מלהשאיר אותו במחסן,
לא נראה לי מכובד, בנוסף, הספר יקר מאד.
נשמח להלכות נוספות, הארות והערות בנושא.
תזכו למצוות,
גיא

תשובה:

שלום וברכה ככלל אסור להוציא ספר תורה מבית הכנסת לשימוש חד פעמי, ראה שו"ע סי' קלה סעי' יד ובפוסקים שם, אמנם כבר כתבו גדולי הרבנים שכרגע בגלל מצב החירום יש להקל בכך. תאכסנו באחת הדירות במקום מכובד, בסלון או בחדר עבודה ולא בחדר שינה, כשהוא עטוף בטלית מונח שוכב על השולחן וכדומה. יש להזהר כשמוליכים אותו מבית הכנסת שיהיה עטוף בטלית ולא ללכת במקומות מטונפים, להרחיק מפחי אשפה וכדומה. באשל אברהם שם הביא להדר שעשה אנשים ילוו את הספר, אבל אין בזה חיוב ובימים אלו יש למעט בהתקהלויות. בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרעיון הוא שלא גרע ציבור שלם הנזקק לכך ואנוס ואינו יכול לבוא לבית הכנסת, ממה שהתירו לצורך חולה או אדם שנמצא בבית האסורים, כמבואר בסי' קלה שם.