בשר וחלב

שאלה:

שלום לכבוד התורה,
התערבבו לי הרשתות של התנור הבשרי עם החלבי, האם ישנה אפשרות להכשיר ואיך , תודה,,

תשובה:

שלום וברכה כיון שהאוכל לא מונח עליהן ישירות, ניתן להכשיר באופן הבא, מנקים היטב את התנור ואת הרשתות, ממתינים 24 שעות מהשימוש האחרון, ואז מכניסים לחצי שעה על החום הכי גבוה. אחר כך מחליטים מה רוצים שיהיה חלבי ומה בשרי, ומסמנים אחת מהן על ידי טבעת של מחזיק מפתחות וכדומה, כך לא תקרה טעות נוספת.