תפלה על יד שמיעת החזן בטלפון

שאלה:

בוקר טוב יש פירסמו להתפלל בזמן תפילה ואז שומעים קדיש וכו בטלפון האם זה מועיל? והאם זה משנה עם אותו מנין בעיר שלי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה בשו"ע בסי' צ' מבואר, שאדם שאינו יכול לבוא לבית הכנסת יתפלל לכל הפחות בשעה שהציבור מתפללים, וגם בזה יש קצת סגולה של תפילה בציבור. כמובן זה לא כמו מנין ממש, אבל יש בזה מעלה יתירה על פני תפילה ביחיד ממש. לגבי עניית אמן בטלפון נכון הדבר שמותר לענות אבל לא במקומות שאסור לדבר בתפילה, כלומר יש לענות רק על חזרת הש"ץ ובלי אמירת קדושה, וכן על הקדיש שלפני התפילה ולאחריה, אבל לא על ברכות יותר וברכו.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון ואין חיוב לענות על קדיש בטלפון, כתבתי שאין לענות במקום שאסור להפסיק בדיבור וכדוגמא הזכרתי את הברכו ואמן של הברכות וכמובן גם הקדיש לאחר ישתבח.