דיני פסח, צפיה בסרטים באינטרנט

שאלה:

שלום רב. ברצוני לשאול מספר שאלות
1. מאכל שנפתח ואין בו חמץ ברכיבים אבל אין לו כשרות לפסח… מותר להשאירו בבית במהלך הפסח?
ואם יש לו כשרות, ויש חשש שבמהלך השנה נכנסו פירורי חמץ – צריך לזרוק אותו?
2. אצלנו בבית לא נוהגים למכור חמץ כלל, והכל זורקים לפני פסח. לפני חודש הזמנתי עם קרובה קניה גדולה של ממרחים שאין ברכיבים שלהם חמץ אבל אין להם כשרות של פסח, והיא אמרה שהיא שאלה רב והתירו לה לשים אותם בארון סגור ולמכור אותם.. אמא שלי לא בעד לעשות את זה בבית שלה, זה בסדר שאשאיר אותם אצל אותה קרובה ואקח אחרי פסח, גם אם אימי לא נוהגת כך?
בגדול – מה ההלכה אומרת בנוגע למכירת חמץ?
4. בגדים מקופלים בארון שכובסו, יש לבדוק אותם שוב לפני פסח? ומה לגבי בגדים שנלבשו? האם צריך לעבור בגד בגד או שאין בכך חשש?
3. אצל אישה – צפיה בסרטים וסדרות נקיים דרך האינטרנט/אתרים חסומים שאפשר בקלות לעקוף אותם
האם מותר? או שיש בכך איסור גזל?
4. יציאה לעבודה בימים אלו במקום חיוני – נחשב עבירה על מצות ונשמרתם?
5. יש חיוב לאישה להגיד וידוי בקריאת שמע שעל המיטה?

תשובה:

שלום וברכה
  1. מאכלים כאלו נהוג לכלול במכירת החמץ.
  2. אפשרי, אבל תאמרי לאמא שכך נוהגים אצל כל הרבנים הצדיקים..
  3. יש שמקילים כיון שזה לשימוש אישי כיון שהחוק מתיר זאת, עיין כאן. ועיין עוד בעלון המשפט גליון 69 עמוד 4 לעניין זכויות יוצרים במקרים שהחוק מתיר.
  4. מה שתואם את כללי משרד הבריאות מותר.
  5. אין הבדל בענין זה בין גברים לנשים, ספרדים אומרים וידוי ואשכנזים אינם אומרים.
בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה! טעיתי במספור וכנראה שהתפספסה לה שאלה פה, אשמח שתענו עליה:
    בגדים מקופלים בארון שכובסו, יש לבדוק אותם שוב לפני פסח? ומה לגבי בגדים שנלבשו? האם צריך לעבור בגד בגד או שאין בכך חשש?