שכר לימוד לתלמוד תורה בתקופת הקורונה

שאלה:

שבוע טוב.

כבוד הרבנים הגאונים שליט"א.
בעקבות המצב הקורונה בארה"ק ובכל העולם שאין לימודים במוסדות התורה כתלמודי תורה וכדו' ברצוני לברר אם מותר לי לבקש את שכר הלימוד בחזרה.
אציין שהשכר לימוד מורכב משלושה חלקים, שכר לימוד לחיידר, צהרון, והסעה.
האם הדין שווה למה שכתבתם בעניין הגננות והמטפלות? והאם יש הבדל בין שלושת הגורמים?
והאם במקרה הכסף מגיע לי חזרה יש ענין 'מהיות טוב' לוותר.
אודה על הכוונה.

תשובה:

שלום וברכה, מעיקר הדין השכר של החיידר, צהרון והסעות דינו שווה למה שהבאנו בתשלום למעון וגננות. אמנם על חופשת חודש ניסן צריך לשלם גם בגננות וגם בת"ת. החת"ס הציע שדרך פשרה ראוי שישלמו חצי מחמת הספק בהלכה. ולכן ראוי שגם על תקופת השביתה לשלם חלק קטן ולא להיפטר לגמרי. אולם בתשובותיו פסק שאין חובה לשלם כלל. בהצלחה.