פיצוי בגין מוצר שהגיע באיחור מאלי אקספרס

שאלה:

בס"ד
הזמנתי מאלי אקספרס [אתר בסין] עוד לפני נגיף הקורונה מוצר בערך ב5 דולר ושילמתי דרך הפייפל
ועל פי ההתיחבות זה צריך להגיע אלי כ40 יום וכתוב שאם זה לא יגיע אני רשאי לקבל את הכסף חזרה
ולאחר זמן רב [נראה לי בערך 80 יום] לא הגיע לי וביקשתי את הכסף חזרה ,אולי אקספרס החזירו לי [כי שילמתי דרך פייפל] ושבוע שעבר קיבלתי את המוצר לתיבת הדואר בביתי, למעשה אני צריך את המוצר אולם אני יכול לומר למוכר שאני לא צריך ואם הוא רוצה את המוצר אני יתן לו דולר בלבד האם אני יכול לעשות זאת,
כי זה ערמה כי אני יודע שאין לו ברירה אחרת, אולם מאידך מדובר בגוי וטעות עכו"ם מותר , ועוד שחיכיתי הרבה וזה עוגמת נפש ואני צריך פיצוי ועוד האם מותר כלל לא לשלם לו כי אולי זה חילול ד' שהוא יראה שזה הגיע לי ולא שילמתי,
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, המוצר הגיע לידך נחשב לאבדת גוי, ואבדת גוי לא מחזירים. ולכן אינך צריך להחזיר. כאשר יש חשש חילול השם חייבים להחזיר אמנם במקרה הנ"ל הם לא בודקים את כל ההזמנות האם הגיעו, יש להם הרבה מכירות. ומסתבר שאין חשש חילול השם. ולכן אינך חייב להשיב. בנוסף, יתכן (צריך לבדוק בהסכם) שמאחר והגיע המוצר באיחור אתה זכאי לפיצוי, למרות שהמוצר הגיע באיחור. ומצידם אם היה איחור אתה זכאי לפיצוי גם אם לבסוף הגיע המוצר. בהצלחה.