לשלם שכ"ל לישיבה על תקופת הקורונה

שאלה:

בס"ד
עקב המצב של הקורונה הבן לא נמצא בישיבה מלפני פורים.
בקשתי מראש הישיבה שאת הצ'ק שאמור להפרע בסך 850 ₪ ב25 למרץ לא יפקיד כיוון שאין לימודים ואין פנימייה.
הוא אמר שהוא יבדוק אך לא חזר אלי. וכעת הוא לא עונה לי לטלפונים.
המצב הכספי לא ברור… ההוצאות עולות כיוון שהילדים בבית ובגלל ההצטיידות וכן לקראת פסח.
אני רוצה לתת הוראת ביטול לצ'ק על מנת שלא ייפרע. לאחר תום המצב כשיחזרו לישיבה אחדש את התשלומים.
אודה על תשובתכם ההלכתית בהקדם האפשרי כדי שאדע מה לעשות.
תודה רבה תבורכו מן השמים.

תשובה:

שלום וברכה, תשלום עבור חודש ניסן – שמקובל בישיבות שיש חופש – אתה חייב לשלם תשלום מלא. ואין הבדל אם יימשך השביתה. תשלום על הזמן שבפועל לא היו בישיבה בגלל שביתת הקורונה, אינך חייב לשלם, וראוי לשלם חצי. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות בהרחבה.