הכשרת כיריים גז לפסח

שאלה:

שלום וברכה

בקשר להכשרת כיריים גז לפסח.
ראיתי כאן באתר הנכבד על הדרכים האפשריות להכשיר לפסח, ורציתי לשאול.
בקשר למבערים, באמצעות הדלקה של המבערים למשך מספר דקות. האם זה נכון לכל סוגי המבערים?
בקשר לחצובות, ראיתי עצה שניתן להשתמש בפלטת שבת של החמץ (לאחר הניקוי כמובן) והדלקת המבערים למשך 10 דקות.
האם זה חובה לעטוף לאחר מכן את החצובות בנייר כסף?
בעניין המגש. כתוב שיש לנקות עם חומר הפוגם, למה הכוונה? באיזה חומרים למשל (מבלי שיהרסו את הציפוי של המגש)?
ולאחר המתנה יש להכשיר באמצעות הגעלה ע"י מים רותחים. איך ניתן לבצע את זה כשמדובר במגש שיש בו גם מצתים חשמליים ורגשים לניתוק הגז כשהלהבה נכבית מאליה?
ובעניין הנייר כסף לאחר מכן על המגש, האם זה לצורך כך שאם יפול אוכל על המגש עדיין יהיה אפשר להשתמש בו או שבלי קשר לזה?

תודה רבה

תשובה:

מעיקר הדין אם עושים כזה ליבון אין צורך לעטוף את החצובות בנייר כסף, אבל עם ישראל כשרים מחמירים בפסח ועוטפים. לכן גם יש לעטוף את המגש שמא יגע משהו ושמא וכו', למרות שמעיקר הדין הגעלה תספיק. אם אי אפשר להגעיל ודאי חובה לעטוף את המגש. חומר פוגם הכוונה מסיר שומנים שרגילים להשתמש בו לניקוי הכיריים.