אכילת חמץ אחרי ביטול חמץ

שאלה:

שבוע מבורך!
אצלנו האבא עושה מוקדם ביעור חמץ וישר אומר את הנוסח, האם כשאנו חוזרים מהתפילה אחרי שהוא אמר את הנוסח מותר לנו לאכול חמץ?(שמח למקור אם אפשר)מתודה

תשובה:

שלום וברכה אין לכם איסור לאכול חמץ, ביטול אינו אוסר אכילת חמץ, הזמן הוא שאוסר. הבעיה היא אחרת שכל הביטול שלו לא שווה שום דבר אם הוא עושה את זה כאשר עדיין יש חמץ בביתו שהוא מעוניין בו עבור בני ביתו… הביטול לא יחול על החמץ הזה ובמידה וחלילה ישאר משהו זה לא התבטל. לכן הסדר הנכון, הוא שאחרי שגומרים לאכול חמץ, שורפים את הנותר, ואז באים הביתה ועושים ביטול.