צירוף למנין

שאלה:

בעקבות המצב הנוכחי כשעושים מנין בחדר מדרגות וכדי לשמור על מרחק מחלקים את המנין שחלק בקומת כניסה, חלק חצי קומה מעל וכן הלאה. ורואים אלו את אלו [דהיינו האלו מקומה שניה רואים את קומה ראשונה ואלו מקומה ראשונה רואים את החזן מקומת כניסה]
האם זה לכתחילה מנין או כיון דככל פעם זה קומה מעל נחשב כמו מחיצות ומצטרפים רק בדיעבד.

תשובה:

זה נחשב כמו מחיצות, אבל לאור המצב כך יש לנהוג. שבוע טוב ובשורות טובות

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראה שו"ע ומשנה ברורה נה יג-יד ופסקי תשובות שם, על הנושא שקומה אחרת זה חילוק רשויות יש מקורות בכל הש"ס גובה עשרה טפחים מחלק רשות.