הלכות שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לחמם על הפלטה עוף שהוכן עם רוטב וחומום בתנור?(ז'א לא בושל בסיר אלא בתנור…)
בעצם אם זה נחשב מבושל?(כמובן אם שמים את זה בערב שבת על הפלטה)
תודה

תשובה:

שלום וברכה אין כל בעיה להניח זאת הפלטה לפני שבת. שבת שלום ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו מחלוקת ראשונים ידועה, כאשר המשנה ברורה אסר זאת בסי' שיח וסבר שכך דעת השו"ע, וידועה בענין זה שיטתו של הגר"ע יוסף שהבין שהכרעת השו"ע למעשה להקל ברוטב מועט הטפל למאכל היבש. הדברים ידועיםוהארכנו בהם כאן באתר פעמים רבות.