דחיית עליה לתורה בשל מגפת הקורונה

שאלה:

בני אמור לעלות לתורה ביום שני הקרוב, ימלאו לו 13 בכ"ו באדר בשל מגפת הקורונה יש בעיה מהחוקים החדשים אמש וכנראה שיוחמרו מה עושים במצב כזה?
בהנחה שאצליח לגייס מניין האם לקיים עלייה לתורה בלי האמא, בלעדיי?
ומה קורה אם אנשים חוששים לבוא ואין לי מניין
תודה

תשובה:

שלום וברכה ראשית אין חובה לעלות לתורה ביום הבר מצוה. אבל אם תכנסו מנין גברים וכל יחד יעמוד מרוחק מחברו זה בסדר גמור וגם האמא יכולה להשתתף. כמובן ניתן לומר לילד שבעז"ה בקיץ כשהכל יגמר בעז"ה לטובה תעשו לו שוב עלייה לתורה ברוב פאר והדר… והעיקר ללמדו את מעמדו החדש, בר מצוה זה חייל חדש בצבא ה'! להקפיד יותר על תפילות, ברכות, קדושת התפילין וההתמדה להניח כל יום עם תפילה כמו שצריך ובכלל… רוב נחת ותמיד שמחות.