פרישה עם אמצעי מניעה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני מעוניינת לדעת משהו –
יש לי גלולות שאני נוטלת ברצף אשר מדלג על מחזורים (מסיבות כאלה ואחרות). האם צריך "לפרוש" בימי הוסת? או שלא?
מפני שאין מחזור, משמע שאינני אסורה …

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה כאשר מחמת הכדורים שאת נוטלת הוסת לא באה, אין דיני פרישה ביום הוסת אלא לאחר שמפסיקים ליטול את הכדורים, שאז הוסת באה תוך 24-48 שעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרה"ג רבי טל דואר שליט"א בספרו טללי טוהר טוען שבמידה והוסת לא קבועה, אף שהחודש והפלגה אין צריך לפרוש כיון שראיית הדם לא מגיעה מחמת היום/ההפלגה אלא מחמת הפסקת נטילת הגלולות, אך בכל זאת עונה בינונית כן צריך לפרוש במשך 3 הפעמים הראשונות שהדם הגיע לאחר הפסקת הגלולות, ורק לאחמ"כ אף עונה בינונית אין צריך לפרוש.