יחסי אישות בתקופת מגיפת הקורונה

שאלה:

האם מותר לקיים יחסי אישות בתקופת מגיפת הקורונה, או שאסור כמבואר בגמרא בתענית שאסור לשמש מיטתו בשני רעבון?
אם מותר, באיזה אופן ראוי לעשות כן ולשמור על ההנחיות הבריאותיות בענין?

תשובה:

שלום וברכה מותר לקיים מצות עונה בימים אלו. לגבי הנחיות משרד הבריאות בלאו הכי אין כל כך אפשרות לשמור מרחקים במרחב הביתי… כמו כן יש לשמור על איזון תמיד בין הצרכים לבין שמירת המרחק, ההנחיות אינן הלכה למשה מסיני כזה ראה וקדש, אלא רק לשמור ככל הניתן בהקפדה יתירה כמובן, אבל יש צרכים שלא מאפשרים.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' ר"מ סעיף י"ב כתוב שאסור לשמש בשני רעבון, וברמ"א ובלבוש הוסיף שהוא הדין שאר צרות שהם צרת הרבים, אכן בשיירי כנסת הגדולה בהגה"ט אות ה' שדווקא בצרות שהם כמו רעבון כגון ירקות שדפון וכדומה אבל בצרות אחרות כמגיפת דבר וכיו"ב שאין בהן רעבון לא נאסר בתשמיש המטה. ור' עוד בשו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' כ"א שהתיר לשמש מיטתו בזמן מלחמה וכתב שאין בזה אף משום מידת חסידות. כמו כן במשנה ברורה שם כתב שכאשר יצרו מתגבר עליו מותר, ולכן בזמנינו שהדור פרוץ יותר וכו' יש להקל יותר בכל מקרה.