יארצייט בעידן הקורונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול:
היארצייט של סבא שלי זצ"ל חל הערב ומחר כל המשפחה היתה אמורה לעלות לקבר. עקב נגיף הקורונה אף אחד לא יגיע. אמא שלי ואני בכל אופן מאד מעונינות לפקוד מחר את הקבר. השאלה: כדי להגיע לקבר עלינו לקחת מונית מבני ברק לירושלים. אמא שלי בת למעלה מ 80. אני כמובן מאד חוששת עליה אך היא רוצה מאד לעלות לקבר אביה. השאלה אם מותר לה ולי עפי ההלכה לעשות זאת. (לקחת מונית וכו בעידן הקורונה).

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה בשום אופן שלא תצא מהבית! אשה בת שמונים לא יוצאת בימים אלו מביתה. בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה
    מחר יש אזכרה 30 לאבי ז"ל וביום חמישי אנחנו צריכים לעלות לקבר.
    השאלה שלי האם אנחנו יכולים לעשות אזכרה ולעלות לקבר בגלל הסגר?

  2. אין להפר את כללי הסגר, העיקר שכל אחד ילמד משניות בביתו אפשר גם ללמוד יחד בזום, ולקבר תעלו פעם אחרת. בשורות טובות.