טלטול ספר תורה בזמן הקורונה

שאלה:

בשל המצב עם הקורונה, אנו רוצים לארגן מנין מצומצם בבית. האם מותר לטלטל אליו ספר תורה מבית כנסת סמוך?

תשובה:

שלום וברכה יצאה הודעה מכמה וכמה רבנים חשובים ומפורסמים [הגר"ש רוזנברג, הגר"י רובין ועוד], שעכשיו מחמת המצב מותר לטלטל ספר תורה אפילו בשביל קריאה אחת ואין לחשוש. בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    ראיתי שכתבתם שבשל הקורונה מותר לטלטל ספר תורה אפילו בשביל קריאה אחת, רציתי לשאול איך מטלטלים את ספר התורה? (אדם אחד יכול להביא לבדו?)
    אם אפשר בבקשה מקורות,
    תודה

  2. גם בזה הכל תלוי בצורך של שמירת המרחק, אם אפשר שמשיהו ילווה אותו זה עדיף, אם אי אפשר מותר, המקור הוא כל הפרטים שנאמרו בזה כאשר זה לצורך ציבור או אדם חשוב בסי' קלה.

  3. תודה על התגובה, עיינתי שם ומצאתי רק התייחסות לצורך בעשר מלווים, האם יש מקור למצב בו אין עשר שכדאי שעדיין יהיו מלווים?

  4. בזמן הגל הראשון יצאו פסקי הלכה רבים מרבני זמנינו, וכולם כאחד הורו שכרגע שהנושא של הריחוק חשוב אין צורך להקפיד על המלווים כלל.