טבילה במקווה – קורונה / טבילה בים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשתי צריכה ללכת למקווה לטבילה, היא חוששת ללכת בגלל הקורונה
מה עושים האם יכולים להמתין עד שיעבור זעם כמה זמן שידרש ואז היא תלך למקווה ונחכה בסבלנות את הזמן הזה?
או אם אפשר שתיכנס למקלחת ותשטוף את עצמה האם אפשרי?
בברכה,

תשובה:

שלום וברכה יש לעודד אותה מאוד מאוד ללכת למקווה, אני בטוח שבעז"ה לא יארע כל נזק, מקווה נשים עובר נקיון וחיטוי כל הזמן, ומדובר במצוה הכי חשובה שיש לאשה! להמתין עד יעבור זעם זה ממש לא עצה טובה, לא מדובר ביום יומים… ממש לא, והקשר הזה חשוב לזוגיות ולקשר, רחיצה במקלחת לא מועילה כלום, זה הסעיף הראשון בהל' מקוואות, שאפילו יעברו על האשה כל המים בעולם אין לזה כל משמעות, צריך דוקא מקווה כשר. האפשרות היחידה שקיימת אם היא ממש בחרדה מהענין, או לאשה שהיא בקבוצת סיכון, זה ללכת לים, טבילה בים מועילה אבל חייבים שתהיה איתה אשה שתראה שהיא טובלת טוב וכל השיער במים, ותטבול כמה פעמים שהחול לא יהווה חציצה, תרים רגלים מעט בתוך המים. בשעת הדחק ממש גדולה, אפשר להקל שהבעל יבוא איתה, ולא יסתכל בה עד שתהיה כבר בתוך המים, והוא ישגיח שהיא טובלת כהלכה. כמובן הטבילה בלי בגדים במקום צנוע. בכל מקרה אין לקיים יחסים בלי טבילה, זה איסור כרת!