טבילה בזמן הקורונה

שאלה:

שאלה להלכה אך לא למעשה כעת.
אשה שחוששת לטבול במקוה עקב המצב [למרות שאמרו שאין בעיה]
האם יכולה לכתחילה לטבול בים, או שיש דברים שצריך להזהר בהם.
כמו כן מבחינה פרקטית האם ניתן להורות לה לכתחילה לטבול עם בגד שאינו צמוד לגופה. כי בשו"ע מבואר שבדיעבד עולה טבילה גם עם בגד, האם ניתן בכזה מצב להציע את זה בתור הצעה פרקטית לאשה שתתבייש לטבול ללא בגדים כלל בים.

תשובה:

שלום וברכה הטבילה בים יש בה שתי בעיות, א. יש להזהר מאוד מחציצה ברגלים מחמת החול. ב. יש צורך באשה אחרת שתעמוד על גבה ותפקח שכל השיער נכנס במים. כמו כן יש קצת לפעמים ענין של ביעתותא, כלומר חשד שמא מחמת הגלים וכדומה לא תטבול יפה כמו שצריך. גם המלח מפריע… שלא תעצום עיניה בחוזק וכו'. לגבי בגד רפוי מאוד, ודאי זה רק בדיעבד גדול כאשר מדובר באשה שמאוד מתביישת ומאוד חוששת ללכת למקווה, כדי שלא יכשלו ח"ו בביאת נדה יש להקל.