הכשרת כיריים אינדוקציה לפסח

שאלה:

איך מכשירים כיריים אינדוקציה לפסח? שמעתי שיש משטח סיליקון ששמים מעל ופותר הלכתית. נשמח לשמוע דעת הרב

תשובה:

שלום רב. נתחיל בהלכה: אם ניתן לצפות את הכיריים בנייר כסף, תוכל להשתמש בהם בפסח בדרך המפורטת כאן, אם לא ניתן לצפותם אין להשתמש בהם כמבואר כאן. לענין בשר בחלב, אם משתמשים בכיריים אלו לבשרי וחלבי ולפעמים גולש מהחלבי על הכיריים, יש להתייחס לכיריים כטריפות, ולהשתמש בהם בכלים יבשים מלמטה, וכן שלא יהיה שיירי מאכלים עליהם בזמן שמניח עליהם סירים, וכן לא להשתמש במאכל שנופל על הכיריים, מהטעמים המפורטים בתשובה המצויינת לעיל. לגבי המשטח סיליקון, הובא בתגובות כאן באתר בעבר, אינני מכיר את זה באופן אישי, זה נשמע רעיון טוב.