תשלום לגן ילדים בתקופת הקורונה

שאלה:

אדם שיש לו גן. ההורים שילמו מראש בצ'קים לכל השנה. בדר"כ נהוג שגם חופשות משולמות.
1. האם חצי חודש הנוכחי צריך להחזיר להורים תשלום אחרי הכל נכפה עלינו להפסיק את פעילות הגן, עכב התפשטות נגיף הקורונה.
2. מה הדין של התשלום עבור החודש הבא (שבו גם חופשת הפסח)
התשלומים מסודרים מ1 ל1 למניינם.

תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה, התקופה של השבתת הלימודים והשבתת רוב המשק בתקופת הקורונה נחשב למכת מדינה. ובמכת מדינה רבים סוברים שההפסד על המשכיר או הגננות. ויש סוברים שההפסד על שני הצדדים בשווה. ולכן ההורים לא חייבים לשלם עבור תקופת השבתת הלימודים. אמנם אם גביתם כבר את התשלום, או שתגבו את הצ'קים, תוכלו להשאיר בידכם שליש מהתשלום (חצי מתשלום של פועל בטל), ואת היתירה יש להחזיר להורים. עבור חופשת חודש ניסן חייבים ההורים לשלם תשלום מלא, למרות שהשביתה תימשך (אולי), מאחר והתשלום על חופשת ניסן הוא תשלום על העבודה של כל השנה. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה