הסתכלות בתמונה לא צנועה

האם מותר להסתכל בסרט שיש בו תמונות לא צנועות, ביום שיודע שעתיד להזדווג אם אשתו.
שלכאורה אין כאן איסור משום ערווה שהרי זה ציור/תמונה ולא ערווה, ואין איסור משום הרהור שהרי עתיד להוציא את זרעו בטהרה, ואין חשש שיבוא לידי טומאה. [וכמו שמותר להרהר באשתו קודם התשמיש כך יהיה מותר להרהר בלא קשר לאשתו. ולא מסתבר שהאיסור עצם המחשבה שהרי התורה פירטה שתכליתו 'שמירה' ובמקרה כזה אין הפרת שמירה].
אין כוונת השאלה לחומרות וקדושה אלא את עיקר הדין בצמצומו המדוייק.

תשובה:

שלום רב,

איסור הסתכלות הוא ם משם עצם איסור ההירהור. כלומר, גם כאשר אין סיבה מיוחדת שע"י הירהור הספציפי הזה יבוא לידי עבירה. ראה בשו"ת אז נדברו ח"י סי' לה שהאריך בזה, וביאר שאיסור זה קיים גם באישה למרות שאין בה חשש שתכשל בהוז"ל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אגב זה וודאי וודאי לא יועיל לקשר הזוגי (רק תנסה לדמיין לעצמך איך היא תגיב אם היא תגלה זאת) זה גם עלול לגרום לכך שאם לפני כן הוא היה אמור להזדווג איתה – הרי שכתוצאה ממעשה זה היא כבר לא תזדווג איתו. עכ"פ לא באותו לילה.

    ועוד לא דברנו על כך ש:

    א) האם הוא באמת ישמור על עצמו? או שהוא יתעורר מדי מאוחר? ולאחר מעשה – האם באמת יהיה לו איזה שהוא עניין בה? או ש"הוא כבר סיים" וכעת הוא רק עושה זאת "כמי שכפאו שד"?

    ב) גם אם הוא אכן יחזיק מעמד – האם הוא לא ישווה בין הדמיון שבסרטים לבין המציאות שמולו ובאיזה שהוא מקום "זה לא זה"?

  2. הוא לא מהרהר באשתו, הוא מהרהר בתמונה ומחיל זאת על אשתו… זה גם מטמא לו את הנפש ולדעתי גם פוגם בכל הקשר הזוגי שלו.

  3. האמת שלא מובן…
    אנחנו שואלים על איסורים.. אנו מבקשים להתייחס לגוף השאלה של השואל.. הוא נתן כמה טענות. 1. שאין בזה ערווה כי זה תמונה
    2. שאין הרהור כי אמור להיות עם אשתו..
    אז איזה איסור כן יש פה??
    לא מדברים מטמא לא מטמא … למשל במקרה לאדם שמזגו קר.. וכו'
    מה ההשלכות זה כבר דבר אחר.. כן מעניין לדעת איזה איסור יש?
    דבר נוסף .. ואם זה ציור או אנימציה שבעצם זה אישה שלא קיימת… איזה איסור יש כאן?
    לא מחפשים לפרוק עול חס ושלום.. אבל כן להבין את עצם האיסור

  4. האיסור של ולא תתורו אוסר כל הסתכלות שעלולה להביא להרהור עבירה, ולדעתי פשוט שתמונה כזו מביאה לידי הרהור עבירה. ומה שאמרתי מטמא זה לא דבר קל שניתן לזלזל בו, אנשים יודעים לספר שנכשלו במראות אסורות שלא יצאו ממוחם שנים רבות…