שימוש לרכישת משקפים בכרטיס קופ"ח של בן משפחה אחר

שאלה:

שלום רב.

כידוע, כל חבר בקופ"ח עד גיל 18 רשאי לרכוש בהנחה גדולה (או לקבל חינם) זוג משקפיים פעם אחת בשנה.
האם מותר לי לנצל את הזכאות הזו של בני משפחתי שלא זקוקים כעת לרכוש משקפיים עבורם, ולקנות עם הכרטיס שלהם משקפיים עבורי בהנחה המגיעה להם מהקופת חולים?

תשובה:

שלום וברכה, הזכאות שייכת לאותו אדם שמקבל את הזכאות בלבד ולכן אין להשתמש בזכאות של ילד אחד עובר ילד אחר. ישנם בעלי אופטיקה שמנסים לשכנע את הלקוחות שיעשו זאת, כדי להרוויח, אבל ראוי להתריע על כך שיש בזה איסור גזל. הביטוח הוא למבוטח ולא לאחרים. בהצלחה.