צידה בשבת – חרק

שאלה:

אחדשהט
כשיש בבית חרק קטן כמו עכביש או שפירית וכדו' שמעסיק את הילדים וכדו' וטורד שלוותם האם מותר להחזיק מולו דף או חוט (שאינו מוקצה) על מנת שיטפס עליו ולנערו מהחלון. האם יש הבדל מי עושה זאת קטן או גדול.
ואם יש הבדל אם הוא עלה מאליו על צעצוע וכדו'

תשובה:

שלום וברכה מצד צידה אין כאן חשש, כיון שהעכביש בלאו הכי ניצוד, והשפירית בלאו הכי יכולה לברוח, הבעיה כאן היא משום מוקצה, זה בעצם נחשב טלטול מן הצד לצורך דבר אסור, שזה אסור לעשות.