עניית אמן על תפילת הש"ץ במנחה קצרה

שאלה:

שלום רב
מצב שמתפללים תפילת מנחה ללא חזרה
הש"ץ מתחיל לומר ברכת האבות והציבור אומר בלחש איתו
כאשר הש"ץ חותם ברוך אתה …מגן אברהם ,האם הציבור צריך לענות אמן
או זה הפסק ?
יש חילוקים בין אשכנזים ,ספרדים ותימנים ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה לאלו הנוהגים להתפלל יחד עם הש"ץ עד קדושה ודאי שלא עונים אמן, אסור לענות אמן באמצע שמונה עשרה, כמו כן סיום הברכה עם הש"ץ שקולה כמו עניית אמן, כמבואר במשנה ברורה בסי' קט, אין הבדל בין העדות בענין זה. אלא שמנהג בני אשכנז במקרה כזה שלא מתחילים עם הש"ץ אלא שומעים את החזרה עד הא-ל הקדוש, ורק אחר כך הציבור מתחילים בתפילת הלחש, במקרה כזה כמובן עונים אמן.