מסירה למשטרה על חתונה שנערכה בתקופת הקורונה

שאלה:

שלום לרב
שכנים אירחו חתונה בלא להקפיד על כללי משרד הבריאות
אמש גם היתה חתונה עם אנשים רבים מטלז סטון שהתפרסמה כנגועה מאוד
האורחים התפזרו בשכונה ולא הקפידו להישאר בחצר
אני פניתי לשוטר שיזהיר אותם לשמור על הכללים ושלא יתפזרו מחוץ למקום.
מדובר בשוטר מקומי שבדכ רק נדבר עם התושבים אך במקרה זה הוא הזעיק תגבורת והם ממש עצרו הכל והטילו קנס גדול על בעל הבית
וכעת אני תוהה מאד האם נהגתי כשורה בפנייתי לשוטר?
לא ציפיתי לתוצאה הזו.
רק שידאגו שבני השכונה לא יכנסו (כולל ילדים שאמש נכנסו חופשי לאירוע)
ושהאורחים לא יסתובבו ברחוב יותר מידי מאותה הסיבה
ואם נהגתי שלא כשורה האם צריך לשלם ולבקש מחילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, במקרה שלך אין איסור מסירה, ואין חיוב תשלומים על ההפסד שנגרם לבעלי השמחה. וכמה טעמים בדבר:. א. בשו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב מבואר שאנשים שעוסקים בזיוף מטבעות ומסכנים את אחרים, יש להתרות בהם ואז יהיה מותר למסור אותם. ולכן לכתחילה במצב כזה יש להתרות. אמנם מסתבר שהתראה לא הייתה עוזרת לאנשים שעורכים חתונה עם הפרת כל כללי הבטיחות. ב. בסעיף טו כתב הרמ"א שאם שלח שליח שהוחזק למסור חייב המשלח. וכאן במקרה שלך השליח לא היה מוחזק למסור. ועוד שהש"ך שם חולק וסובר שגם אם השליח הוחזק אין שליח לדבר עברה, ולכן אין עליך איסור ולא דין מזיק. ויתרה על זאת אם דיווחת לשיטור מקומי שלא מעניש נהגת כשורה, וכך היית צריך לעשות. בהצלחה. בהצלחה.