אבדת כסף כשהבעלים עדיין מחפשים

שאלה:

קיי"ל שאם אדם מצא כסף ללא סימנים אזי זה של המוצא. אך מה הדין אם הוא המאבד מכריז ומחפש את הכסף אבד לפני שהמוצא מצא (וכן שמע את הידיעה) או שרשם בלוח מודעות על האבידה, האם בכל זאת הכסף יופקר כי התורה הגדירה כאן ייאוש או שמא היות והמאבד כל היום טרוד באבידתו ועוסק בפעולות כדי ליידע ולחפש אז לא הוי יאוש?
בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה, המאבד חפץ שאין בו סימן, מיד שנודע לו מתייאש למרות שמחזר אחר אבדתו אולי ימצאנה, אך בליבו מתייאש בסוברו שאחר מצא ולא יודע למי להשיב ויזכה לעצמו. ולכן בכסף שנמצא מותר למוצא לזכות במעות גם אם רואה שהבעלים מחזר אחר המעות. בהצלחה.

מקורות:

ראה גמרא ב"מ דף כא ע"ב שמבואר שבזוטו של ים ושלולית של נהר גם אם יש סימן ורודף אחר האבדה הוה ייאוש כיון שבתוך ליבו מתייאש. וה"ה בחפץ שאין בו סימן דינו כזוטו של ים.