כסף שאבד – אמונה

שאלה:

האם סכומי כסף שנלקחים ממך שלא בידיעתך חוזרים אליך?
והאם כסף שנלקח ממך הוא כדי לכפר על עוון או התנהגות לא ראויה?

תשובה:

שלום וברכה לעולם לא נדע חשבונות שמים, על מה בא לנו צער כזה או אחר, מה שברור שאין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא הנימה, הכל בחשבון משמים לטובתנו, אם לכפרה או לנסיון וכדומה, איננו יודעים, עלינו רק מוטל לפשפש תמיד במעשינו ולתקן את דרכינ להמשיך להתעלות בקיום המצוות ובקירבה לבורא עולם מתוך שמחה. שנדע רק טוב ויהיו רק ישועות ושמחות לעם ישראל.