חלב/אבקת חלב נכרי לאשה בהריון

שאלה:

שלום וברכה
האם ישנם צדדים להקל לאישה בהריון לאכול חלב/אבקת חלב נכרי בזמן שמתאווה לכך (כגון: בזמן אירוח וכדו')?
אנו מחמירים מאוד בכך ומעולם לא נכנס כזה דבר לביתי
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה אף שיש צד להקל באבקת חלב נכרי בשונה מחלב נכרי שדינו חמור יותר, אין כל סיבה להקל. אין כל סיבה לחשוב שאשה בהריון חייבת לאכול כל שוקולד שהיא רואה… זה לא בריא ולא נכון, ואין רופא בעולם שיעודד את זה… בענין זה יש שתי סיבות להחמיר, ראשית מה שכתבתי, ההריון אינו מחלה, והשוקולד אינו הפתרון… שנית, אין מציאות כזו של כשרות מהודרת על מוצר שיש בו חלב נכרי, ממילא, הבעיה כאן אינה רק החלב נכרי, אלא עצם המאכל שאינו בכשרות מהודרת ועלול להיות בו עוד בעיות אחרות. חשוב להחדיר בבית את נושא הכשרות המוקפדת כך שזה כלל לא יהיה נסיון בשבילה להמנע מכך.. ברכה והצלחה ולידה קלה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעניות דעתי הרב ענה פה יותר השקפתית מאשר הלכתית.
    והרי ישנם 5 ספיקות להקל באבקת חלב, וכל שכן לאישה בהיריון שמאכילים אותה בהיריון אם היא מתאווה.

  2. עניתי מאוד ברור שיש צדדים להקל באבקת חלב יותר מבחלב נכרי, ואעפ"כ עניתי שיש להחמיר וזה לא השקפתי אלא הלכתי, אשה בהריון לא חייבת לאכול כל שוקולד זו סתם אמונה תפלה, וגם אמרתי שיש לאכול רק בכשרות מהודרת, זוו הלכה ולא השקפה.