הפרשת חלה שני בצקים בשני כלים ומגבת מעליהם

שאלה:

שני בצקים, כל אחד קילו ומאתיים, עם אותם מרכיבים, אחד מיועד ללחמניות גדולות ואחד לקטנות, מונחים בשני כלים ומגבת אחת מכסה אותם. האם ניתן להפריש חלה בברכה?

תשובה:

שלום וברכה לא מספיק הכיסוי במגבת, יש להוציא מהכלי ולהעמיד את הבצק אחד על חברו ולכסות.

מקורות:

בדרך אמונה פ”ו הל’ טז הביא מבעל הקהילות יעקב שכאשר שמים כמה כלים בתוך כלי אחד הכל מצטרף,  וכן נראה בערוך השלחן סי’ תנז סעי’ ד. אמנם בשמירת שבת כהלכתה מפקפק בכך בשם הגרש”ז אויערבך [פרק מב הערה לט] ולכן הצעתי להוציא מהכלי. [אכן ראה בדרך אמונה שם בשם הגרי”ש אלישיב שכל החומרא היא רק בכלים ממש, אבל שקיות ניילון בכלל לא חוצצות, וכן נראה בשש”כ שם, לכן אם הבצקים לא היו בכלים אלא בשקיות יש יותר לסמוך להקל].