תקנת דרכי תשובה

שאלה:

שלום כבוד הרב!

האם ומה התקנה ודרכי התשובה עבורי אם לא רק חטאתי בשמירת העיניים והברית ואף החטאתי יחידים וזוגות יהודים וגויים שעשו דרך האינטרנט דברים איומים בנושא זה לפי הנחייתי ובקשתי.
הרי מחטיא הרבים אין לא תשובה וברור למה שהוא יחזור בתשובה ויזכה לעולם הבא והם ילכו לגיהנום.

תשובה:

קראתי בצער ובכאב את שאלתך, אני מניח שכפי שמצינו לענין חילול ה' שהתיקון הוא ריבוי קידוש ה', כך אצלך התיקון יהיה בריבוי גבולות הקדושה. אינני יודע מה לייעץ לך באופן ספציפי, אבל כל מה שאפשר כדי לשכנע אנשים לשמור טהרת המשפחה ולשמור דיני נדה, כל מה שאפשר לעשות בתחום הצניעות, למנוע מאנשים אינטרנט שאינו מסונן כהלכה ועוד ועוד, זיכוי הרבים בענין זה כנגד החטאתם, זו תהיה התשובה המועילה בלי ספק! ובמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. בשורות טובות.