ערבית אחרי הפלג – תרתי דסתרי

שאלה:

שלום
האם מה שמובא בפוסקים שיש להמנע מלעשות מנחה וערבית מחוברים אחרי הפלג שתרתי דסתרי זה מצד קריאת שמע הנאמרת בתפילת ערבית או מצד התפילה עצמה – תפילת י"ח הנאמרת בערבית? או מצד שניהם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ענין זה נאמר בעיקר בגלל תפילת השמונה עשרה, לגבי קריאת שמע נחלקו ראשונים בענין זה כמובא בתוס' בברכות ב א אם גם היא זמנה מפלג המנחה או שזמנה לכל הדעות לאחר צאת הכוכבים, שכן לגבי קריאת שמע הקובע הוא זמן השכיבה, ואין לזה קשר עם זמן הקרבת התמיד.