תולעים בקמח – כמה יהיו ויאסר באכילה?

שאלה:

כמה תולעים בקילו קמח יגרמו לזריקתו והאם יש דין כזה בכלל

תשובה:

שלום וברכה באופן כללי אם יש בקמח שלוש תולעים כדאי לזרוק, ואסביר: ההלכה היא כאשר נמצאו בו שלוש תולעין הוא מוחזק כנגוע וצריך בדיקה ודאית מדוקדקת. ולכן למשל מרק שנמצאו בו שלושה תולעים אסור לאוכלו אלא על ידי סינון בבד וכדומה, הענין הוא, שכאשר אנחנו רואים את הקמח כה נגוע, וקמח אינו דבר יקר, לא כדאי לסמוך היטב על הנפה ועדיף לזרוק.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' ק סעי' ד ובש"ך יו"ד סי' פד ס"ק לג, על כך שהשיעור הוא בשלוש תולעים, ראה שו"ע סי' פד סעי' ט עפ"ד הראשונים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני אומר חובה, אמרתי כדאי, אינני יודע עד כמה הנפה מספקת כאשר ניכר בפירוש שהקמח נגוע, ומדובר במוצר שעולה שקלים בודדים, אבל זה לשיקולך.