עובדת שעבדה שעה נוספת ורוצה לחשב זאת עבור יום המחרת

שאלה:

שלום לרבנים אישתי עובדת ואמרו לה בגלל הקורונה שתעבוד עד 13:00 ולא 14:00 והשאירו לה הרבה מה לעשות ונישארה עד 14:15 לעשות כל מה שנתנו לה..אחרי שסיימה אמרו לה שמבחינתם הם פירגנו לה לצאת מוקדם וזה שנישארה זה על חשבונה ולא ישלמו לה על זה שעה נוספת.ובדעתה שכרגיל עם נישארת יותר אז מקבלת שעה נוספת
האם מותר לה לצאת למחרת יותר מוקדם?כי היא התעקשה איתם שישלמו לה ולא הסכימו אבל זה תמיד נחשב לבונוס? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, מותר לעובדת לחשב את השעה הנוספת עבור יום המחרת. ולכן ביום שתצא שעה אחת מוקדם יכולה להוסיף את השעה שעבדה. בהצלחה.

מקורות:

העובדת שעבדה שעה נוספת מגיע לה שכר. ולמרות שאמרו לה שהעבודה מסתיימת בשעה מסוימת, עדיין יכולה לגבות עבור שעה נוספת שעבדה מדין יורד לשדה חברו, ולכן יכולה להוסיף את השעה ליום אחר כדי לקבל שכר עבור אותה שעה נוספת.