שמיעת מוזיקה טראנס

שאלה:

שלום

האם מותר לשמוע מוזיקה אלקטרונית ללא מילים הנוצרת ע"י אדם שאינו ירא שמיים ואפילו גוי אם האדם ממש אוהב את זה? (לא שומע כלל שירי עגבים ושטויות) אך יש ממש חשק לפעמים לשמוע את הנ"ל

תודה

תשובה:

שלום וברכה אין איסור לשמוע מוזיקה כזו, לטעמי, כפי שאמרו בספרים שהיכל הנגינה הוא הקרוב ביותר להיכל התשובה, מוזיקה תכליתה לעורר בלב האדם רגש וכיסופין ורוממות הרוח, המוזיקה הזו לא יעילה כל כך בשביל זה… אבל אין בכך כל איסור. ברכה והצלחה