נדה

שאלה:

האם מותר לבעל להסתכל בזמן שאשתו נדה בתמונות של אשתו במצבים שאסור לו לראות בפועל
תודה

תשובה:

שלום וברכה ודאי יש לאסור, לא גרע מכל קלות ראש איתה האסורה בימים אלו, כיון שזה עלול להביא להרגל דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמידה וזה לא מביא לידי הרגל דבר, זה גם אסור?
    [טעם הספק: הסתכלות על מקומות המכוסים ממש, הדבר אסור, וזו הלכה קבועה שחז"ל אסרו ואין לשנות. אבל להסתכל בתמונות, זו לא הלכה פסוקה, אלא אסור משום שזה נכלל בכלל האיסור לעשות דברים שמביאים לידי הרגל דבר. כך שאם ישנו מישהו שיודע שזה לא יביאו לידי הרגל דבר, לכאו' יש להתיר…]

    אשמח לתשובה. תודה!

  2. בנוגע להרחקות אין כזה דבר "לא יביא", חז"ל חששו, וכיון שמצינו שחששו בדברים הרבה יותר רחוקים, ודאי יש להחמיר גם בזה. כמו כן זה ודאי מביא להרהור עבירה [בין שיהרהר באשתו נדה בין שיהרהר באחרות], הרי בשביל זה הוא רוצה לראות…