התרת נדרים – מצה שמורה

שאלה:

אדם שהקפיד כל השנים לאכול רק מצה שמורה האם יכול לעשות התרה על כך? והאם מצה שמורה זה חומרא שקרובה לדין ולכן אין לעשות התרה? 2 האם כל זה שחומרא קרובה לדין אסור לעשות התרה נכונה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה אפשר באופן עקרוני לעשות התרת נדרים, אבל יש לשים לב לשתי נקודות חשובות בענין זה: 1. מצה שאינה שמורה היא בהכרח בכשרות מאוד פשוטה… כלומר מלבד הנושא של ממתי החיטה שמורה מחימוץ מה שנדון בפוסקים, יש כאן ענין של כשרות שאינה מהודרת, ובכל השנה בכלל ובפסח בפרט יש להקפיד על כשרות מהודרת, משו שבזמנינו שהאוכל מתועש הכשרות לא פשוטה ומאוד מורכבת, ויש צורך בהקפדה יתירה. 2. כל התרת נדרים צריכה פתח ונימוק להתרה, אם יש לך מצוקה כספית שאינה מאפשרת אלא חיים בדוחק ניחא, יש לך פתח, אבל אם יש לך בשביל קצת פינוקים פה ושם, למה לא תפנק את עצמך במצוה מהודרת… אין כאן פתח… אני הייתי עושה מאמץ לקנות מצה שמורה מכשרות מהודרת, מצוות חביבות על ישראל.