התאספות למנין בצל קורונה

שאלה:

שלום

אם אני רואה שיש עשרה אנשים בתוך בית הכנסת… האם מותר לי להיכנס ולהצטרף למנין על אף הנחיות משרד הבריאות או שהקב"ה מצפה מאיתנו להיצד להנחיות האלו בחינת "ונשמרתם"?

מדובר על מקום שבו אין אפשרות להשתתף במנין מבחוץ

תשובה:

שלום וברכה אין הלכה חתוכה כזו שרק עשרה אנשים וזהו, זה מאוד תלוי בגודל בית הכנסת ואם יש אפשרות להתחלק לשני מנינים, אם בית הכנסת קטן ואם יכנסו יותר מעשרה לא יוכלו להתרחק באופן משמעותי אחד מהשני, עדיף להתפלל ביחידות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לנו מספיק זמן מעכשיו עד שבת להערך לתפילה במקום שמאפשר זאת לפי הנחיות משרד הבריאות. ולמעשה מי שמפסיד קריאת התורה כאשר הוא יחיד ולא ציבור – אינו צריך להשלים.