ריקון סיר פסטה עם מים רותחים לכלי שבכיור חלבי או בשרי

שאלה:

שאלה לרבנים: בשגרה, אני מרוקנת סיר [פרווה] מלא במים רותחים שבושלה בהם פסטה אל כלי סינון [פרווה] שאני מעמידה בתוך הכיור. שאלתי היא: האם יש לחשוש שהאדים הרותחים העולים מהכיור עושים את הפסטה לבשרית או חלבית. אם כן, מה הדרך המעשית שבה עלי לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה אכן, ההנהגה הראויה היא לשפוך את המים לכלי אחר כמו נטלת נטילת הידים, ואותה לשפוך אחר כך לכיור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לחידוד ההבנה: הרי מדובר בסיר רותח המלא בכמה ליטרים של מים פלוס פסטה. הכי מעשי זה להעביר לסיר גדול אחר – וממנו אל המסננת שבכיור. ובמקרה שכך, כוונתכם היא שהעירוי מכלי שני אל הכיור לא יהפוך את האדים לבשריים או לחלביים?