ריקון סיר פסטה עם מים רותחים לכלי שבכיור חלבי או בשרי
כ׳ באדר ה׳תש״פ (16/03/2020)
שאלה:
שאלה לרבנים: בשגרה, אני מרוקנת סיר [פרווה] מלא במים רותחים שבושלה בהם פסטה אל כלי סינון [פרווה] שאני מעמידה בתוך הכיור. שאלתי היא: האם יש לחשוש שהאדים הרותחים העולים מהכיור עושים את הפסטה לבשרית או חלבית. אם כן, מה הדרך המעשית שבה עלי לנהוג?
תשובה:
שלום וברכה
אכן, ההנהגה הראויה היא לשפוך את המים לכלי אחר כמו נטלת נטילת הידים, ואותה לשפוך אחר כך לכיור.
רבני בית הוראה
הצטרף לדיון
2 תגובות
לחידוד ההבנה: הרי מדובר בסיר רותח המלא בכמה ליטרים של מים פלוס פסטה. הכי מעשי זה להעביר לסיר גדול אחר – וממנו אל המסננת שבכיור. ובמקרה שכך, כוונתכם היא שהעירוי מכלי שני אל הכיור לא יהפוך את האדים לבשריים או לחלביים?
לחידוד ההבנה: הרי מדובר בסיר רותח המלא בכמה ליטרים של מים פלוס פסטה. הכי מעשי זה להעביר לסיר גדול אחר – וממנו אל המסננת שבכיור. ובמקרה שכך, כוונתכם היא שהעירוי מכלי שני אל הכיור לא יהפוך את האדים לבשריים או לחלביים?
נכון
השאר תגובה