האם מותר לילדים להתערב במריבות ההורים?

אבא ואמא שרבים ביניהם ולדברי האמא האבא הוא רודן בבית ולא עוזר בניהול ופרנסת הבית ולכן היא אוסרת על בניה הנשואים לדבר עם האב בפני יתר הבנים וככה ייצא שלא ידברו אתו ואז יישבר ויפרנס יותר וגם לא ירדה. השאלה האם צריך לציית לאם ולא לדבר אתו בבית או יש להתעלם ולדבר אתו כרגיל?

תשובה:

שלום וברכה

אסור בשום אופן שהילדים ישמשו כלי משחק בין ההורים, אתם חייבים בכבוד שני ההורים ואסור לכם להיות צד בענין. תסבירו זאת לאמא, ותאמרו לה שכך הורה לכם רב ואין ברירה, היא יכולה לעשות כל דבר אחר שנראה לה מועיל, לפנות לרב בית הכנסת, לייעוץ זוגי וכו', אבל הילדים לא מתערבים במריבותיהם של ההורים, חד משמעי. אבל תסבירו לה את זה.

ערב טוב ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדברי האמא אי הדיבור עם האבא זה לא נגד כיבוד אב מספיק להגיד לו בוקר טוב לילה טוב וזהו כדי לצאת במצוות כיבוד אב. ובשיחות רגילות איתו זה מעצבן אותה וזה נגד כיבוד אם.