ברכה אחרונה אחר הבדלה למי שסועד מיד סעודה רביעית

לכב' הרבנים שליט"א.
נסתפקנו באדם שעושה הבדלה ומיד לאחר מכן סועד סעודה רביעית האם יברך ברכת מעין שלוש או שמא יסמוך על ברכת המזון?
ומה יהיה הדין שכיוון בדעתו להמשיך לשתות יין גם בתוך הסעודה? ברוכים תהיו.

תשובה:

שלום וברכה

דינו כמו פירות, שאם ישתה יין בסעודה אינו מברך ברכה אחרונה קודם, ואם לא ישתה – עליו לברך, ראה משנה ברורה בסי' קעו.

על כך שיין הבדלה אינו נחשב חלק מהסעודה אף שהוא מתיר לאכול, ראה משנה ברורה בסי' קעד ס"ק י.